Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Könyvek, irodalom, térképek képes leírás - Erdélyi Utazás.tlap.hu
részletek »

Könyvek, irodalom, térképek - Erdélyi Utazás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: erdelyi-utazas.tlap.hu » Könyvek, irodalom, térképek
Keresés
Találatok száma - 5 db
Bayer Zsolt: Medvék meg emberek

Bayer Zsolt: Medvék meg emberek

Bayer Zsoltimmár harmadszor vág bele, hogy megossza olvasóival Erdélyben szerzett élményeit. Ezúttal - többek között - a medvék a kötet főszereplői. A medvéket féli és tiszteli a székely ember - és erre a félelemre és tiszteletre meg is van minden oka! Ahogy a régi székely mondás szól: A medve nem játék... Hát nem bizony. S ez ki is derül ebből a kötetből. Miképpen kiderül az is, hogy a szerző, mint örök vándor, soha sem fogja végképpen bejárni és megismerni Erdélyt, azt a tájat, amely a legnagyobb szerelme lett, annak ellenére - vagy talán éppen azért! -, hogy harminchárom éves korában járt ott először. Erdély: őneki az egész világ. S Erdélyben járva találkozik nemcsak a medvékkel és az őket féltő székelyekkel, hanem saját félelmeivel, bizonytalanságaival, álmaival is. S mindezt a tőle megszokott, régi, Krúdy világát idéző hangon tárja az olvasók elé.

Erdélyi erődtemplomok látványtérképe

Erdélyi erődtemplomok látványtérképe

Sokan gondolják hogy az erődtemplomok hazája Erdély, ami annyiból igaz, hogy több található belőlük, mint kishomloknyi hazánkban. Amikor elkezdtem gyűjteni légifotón a magyar várakat, akkor került sorra egy-egy erődített templom, mivel barátaim, a szakemberek azt mondták, hogy azok is várak.

Ez Erdély

Ez Erdély

Székelyföld csodái - 7 kötet díszdobozban: Fucskár Ágens és Fucskár József Attila 'Hargita' című albumukkal lopták be magukat az olvasók szívébe. Első könyvük sikere után a szerzőpáros további hat gyönyörű kötettel jelentkezett. A hét albumot most díszdobozban nyújtjuk át mindazoknak, akiket újra és újra elbűvöl a Székelyföld szépsége. A díszdoboz az alábbi albumokat tartalmazza: - Szászföld - Háromszék és a Barcaság - Aranyosszék, Marosszék - Udvarhelyszék - Kalotaszeg - Csík - Hargita

Térképek

Térképek

Online térképek sok erdélyi városról, megyékről, hegységekről. Térképészeti Kft. és Térinformatikai Adatáruháza romániai térképészet élvonalában szeretne lenni, meghatározva annak színvonalát. Igényes és jó minőségü termékeinkkel és szolgáltatásainkkal a tájékozódást igénylő magánszemélyeket és a térbeli információkat igénylő cégeket és intézményeket szeretnénk kiszolgálni. Mindezt rugalmasságunkkal, a üzletfeleink megbecsülésével, és képzett munkaerővel szeretnénk megvalósítani.

Útikönyvek

Útikönyvek

Internetes útikönyvárúház, amely online rendelés esetén kedvezményeket biztosít. Jelenleg tizenkilenc Erdélyről készített igényes könyv, illetve fotóalbumok kaphatók. Az egyes könyvekről, albumokról további információkat is kaphatunk.

Tuti menü